Från den italienska huvudstaden Rom kommer storklubben AS Roma och laget befinner sig i Serie A i den högsta ligan i Italien. De tog hem ligan år 2001 och har sedan dess tillhört den absoluta toppen i Italien och har storstjärnor som Francesco Totti och inte minst De Rossi. Deras färg på dräkten är vinrött på tröjorna och vitt på byxorna och man spelar derby mot laget SS Lazio, också de från Rom. Ett annat klassiskt möte brukar vara mot Juventus.

Klubben startade 1927 och är en sammanslagning mellan fyra olika klubbar, Roman, Pro Roma, Fortitudo och Alba Audace. Tanken var att Lazio också skulle ingå i denna sammanslagning men de nekade bestämt och ville inte vara med.

När 60-talet kom gick det sämre för klubben i ligan. Man halkade längre och längre ner men man hade istället framgångar i cuperna. Säsongen 60/61 vann de Uefacupen efter att ha slagit Birmingham i finalen och det är hittills den enda titeln AS Roma har i Europa.

Dessutom tog AS Roma hem den inhemska cupen åren 1964 och även 1969 och inte minst en semifinalplats i Cupvinnarcupen 69/70. I semifinalen mötte man Gornik Zabrze från Polen och efter tre matcher som slutat oavgjort singlade man slant. Tyvärr gick det inte Romas väg den gången. Denna slantsingling var den sista gången som en match avgjordes på detta sätt. Säsongen 74/75 fick klubben tredje plats i ligan men 70-talet blev en kräftgång i övrigt.

År 1979 tog en man vid namn Dino Viola över som klubbens ordförande och nu vann man den inhemska cupen igen och även det andra guldet i ligan kom nu 1983. Tränare för laget nu var ingen mindre än svenske Nils Liedholm. Året efter gick man till final i Europacupen och fick i finalen stryk på straffar mot engelska storklubben Liverpool.