Club Atletico Boca Juniors kommer från Buenos Aires i Argentina och är en fotbollsklubb i den argentinska högsta ligan. Namnet kommer från att de härstammar från arbetarkvarteren i La Boca och det var invandrare från Italien, närmare bestämt Genua, som var majoriteten. Boca Juniors fick således ett smeknamn som heter xeneize och som på genuanska betyder genuabo. Hemmaarenan för klubben heter La Bombonera och ligger just i stadsdelen Boca som för övrigt betyder flodmynning på spanska.

Det hela började i april 1905 då 5 stycken emigranter från Italien i stadsdelen La Boca bestämde sig för att starta en fotbollsklubb. De första åren hade föreningen ett flertal olika färger på sina dräkter som svart/vitt och även rosa. Numera spelar man i blågula dräkter och dessa kommer från 1907 då man helt enkelt beslutade om att ta de färger som fanns på det allra första skeppet som kom till hamnen den dagen. Det är faktiskt ett fartyg från Sverige och därav valet av blått och gult. Man tror att detta skepp var en lastbåt vid namn Drottning Sophia som gjort en resa till Buenos Aires från Köpenhamn.

Boca Juniors storhetstid kom på 20-talet, i alla fall den första av dem. Åren mellan 1919 och 1930 blev man mästare hela sju gånger och tog även hem segern i cupen. Klubben har under hela tiden sedan dess varit en av de mest dominerande i argentinsk fotboll. Deras främsta rival är River Plate och möten mellan dessa två lag brukar kallas El Superclasico. När man hör att hela 70 procent av befolkningen i Argentina antingen håller på River Plate eller på Boca Juniors så förstår man hur stora dessa matcher är.

Sämsta tiden för Boca Juniors kom under 80-talet då man ”bara” lyckades ta en enda ligatitel, så man förstår hur bra detta lag är.