En engelsk fotbollsklubb som grundades år 1878 i Grimsby är Grimsby Town FC. Deras hemmaarena heter Blundell Park och ligger i Cleethorpes som är en grannstad. Tröjfärgerna är vitsvartrandiga och har ett smeknamn som är The Mariners.

Det finns tre stycken klubbar i Lincolnshire som är professionella och Grimsby räknas som den främsta och det är bara Grimsby som spelat i den högsta ligan i England. På 30-talet hade de sin storhetstid och då spelade man just i högsta ligan och nådde dessutom semifinal två gånger i FA cupen. Den bästa placeringen i den högsta ligan kom 1934/35 då man slutade femma.

1878 grundades klubben och då hette man Grimsby Pelham FC men namnet byttes rätt snabbt. Första matchen som man spelade var mot Northwich Victoria och man vann denna med 2 mål emot 1.

Säsongen 1900/01 gick man upp till den högsta ligan men bara 2 säsonger innan man åkte ner till andra divisionen igen. Inte förrän säsongen 1928/29 gick man tillbaka till den högsta ligan igen efter en andra plats i den näst högsta. Nu stannade man i 3 säsonger innan man på nytt åkte ur. 1933/34 var man dock uppe igen.

Nu började dock storhetstiden och redan första säsongen kom laget femma och redan året efter nådde de semifinal i FA cupen. Man nådde också en semifinal säsongen 1938/39 i FA cupen.

2002/03 hade de som bäst legat i den näst högsta divisionen men efter denna säsong kom ett ras. Då åkte de ända ner till den fjärde divisionen som då hette League Two. Säsongen 2009/10 åkte laget till och med ur The Football League, något de inte gjort på hela 99 år, men säsongen 2016/17 var de tillbaka i League Two och nu får vi se om de klättrar igen. Fansen hoppas givetvis stort på detta!