Från Kingston upon Hull kommer en fotbollsklubb från England som grundades 1904 och som har namnet Hull City AFC. Deras hemmaarena är KC Stadium och går under smeknamnet The Tigers alltså tigrarna, detta efter tröjfärgen. Säsongen 2017/18 spelar föreningen i The Championship.

I början spelade man vänskapsmatcher på det som var rugbyklubbens arena, The Boulevard och även på Anlaby Road Cricket Ground. Första matchen spelades mot Notts County och matchen slutade 2 – 2. När man spelat några matcher under ett år så deltog man i FA cupen och efter detta blev klubben invald i The Football League. Nu började man spela i Division 2 och spelade seriespel säsongen 1905/06. Första seriematchen vann man med hela 4 – 1 och de spelade på Anlaby Road mot Barnsley. Denna säsong tog klubben en hedervärd femte placering och ända fram till första världskriget så höll man till i toppen.

I början av 1914 fick man en spelare som hette David Mercer. Efter sin debut gjorde han hela 218 stycken matcher i rad och 142 av dessa var under kriget. Han kallades för detta Magical Mercer.

När sedan 20-talet kom fick man problem med ekonomin och klubben blev tvungen att sälja av spelare. Även om man nu tappade massor av spelare så var det en man lyckades behålla som hette George Maddison, också kallad Geordie. Han var mycket lojal mot klubben och stannade hela 14 säsonger.

Dock dröjde det ända tills nu på 2000-talet innan Hull blev ett lag att räkna med. Man investerade stort och man byggde ny arena och de fick Peter Taylor som tränare. Nu började sakta men säkert klättringen i seriesystemet från lägsta och upp till den näst högsta som är The Championship där klubben nu spelar idag. Det blir spännande att se om de lyckats ordna upp sina problem och hänga kvar med de stora lagen.