Juventus FC är en fotbollsklubb från Italien och närmare bestämt från den norra delen och staden Turin. Klubben spelar i Serie A vilket är den högsta serien i Italien. På latin betyder Juventus ungdom men laget innehar en rad olika smeknamn som till exempel Bianconeri som betyder vitsvarta, vilket är deras färger på hemmastället eller La vecchia signora som betyder den gamla damen eller kort och gott Juve.

Hemmastället är som sagt i färgerna vitt och svart och sina hemmamatcher spelar de på Juventus Stadium. Föreningen leds just nu av Massimiliano Allegri. Det har varit några turbulenta år i klubben men säsongen 2013/14 satte klubben ett nytt rekord i antal poäng på en säsong i serie A, nämligen 102 och inte minst så vann de alla sina hemmamatcher den säsongen.

Föreningen bildades 1897 och 1905 vann man det som då var högsta serien. Dock dröjde det ända till 1926 tills nästa gång.

Agnellifamiljen som äger Fiat tog 1923 över klubben och då byggdes en hemmaplan med tillhörande faciliteter. Nu har klubben tagit hem hela 34 stycken titlar men har blivit av med 2 stycken i skandalen år 2006. Från 1931 vann klubben dessutom ligatiteln 5 gånger i rad. Säsongen 1957/58 tog man hem den 10:e titeln och man började då med att sätta en stjärna ovanför klubbmärket som en tradition att man vunnit ligan. Det är något som spridit sig till andra föreningar därefter. När säsongen 2015/16 var över hade de tagit över 30 stycken olika titlar och nu finner man 3 stycken stjärnor ovanför klubbmärket.

1976/77 kom även den internationella framgången då klubben vann Uefacupen och 1985 vann man även Europacupen. Juventus har även vunnit Cupvinnarcupen och Coppa Italia hela nio gånger och Juve är en av endast fyra klubbar som vunnit det man kallar ett Grand Slam i Europa.