The Reds eller Liverpool FC som de heter är en fotbollsklubb just från Liverpool i England och klubben spelar i den högsta ligan också vid namn Premier League. Hemmaarenan heter Anfield Road och klubben bildades 1892.

Liverpool är nog en av de mest framgångsrika genom alla tider i England då de vunnit högsta ligan hela 18 gånger och dessutom 5 stycken Europacup respektive Champions League titlar till detta. Storhetstiden hade man under 70- respektive 80-talet och 1984 tog man hem den åtråvärda trippeln, alltså den engelska ligan, ligacupen och Europacupen, det som nu kallas Champions League.

Tidningen Forbes rankade Liverpool år 2015 som den 8:e rikaste fotbollsföreningen i hela världen och hade då ett värde på 982 miljoner dollar.

Hela historien om klubben börjar egentligen i Everton som är en grannklubb. Den bildades 1878 och Everton hade spelat på Anfield Road sedan 1884. Under en period mer än fördubblades hyran på arenan och då bestämdes sig klubben för att flytta till Goodison Park. 1892 i januari försökte ägaren till Anfield Road att skapa en ny förening och som han ville skulle heter Everton FC and Athletic men fick nobben och i stället i mars samma år bildades istället Liverpool Football Club.

På hösten samma år spelades den första matchen för klubben. Det var en match mot Rotherham Town på vänskapsnivå och Liverpool vann den stort med hela 7 – 1. När klubben 2 dagar senare spelade sin första tävlingsmatch blev siffrorna ännu större, nämligen 8 – 0 mot Higher Walton. Redan den första säsongen tog man hem sin första ligaseger och man vann även cupen som hette Liverpool Senior Cup. I finalen mötte man ärkerivalen Everton som man besegrade med 1 – 0. Detta var bara starten av vad som skulle bli ett av Englands mest framgångsrika lag genom alla tider.