Från Preston i England kommer en klubb som bildades redan 1880 och räknas som en av de första klubbarna i The Football League som startade 1888, nämligen Preston North End FC. Detta är också den klubb som vann ligan första gången det begav sig. Det är med andra ord det lag som vann den allra första fotbollsligan eftersom England var först med detta. Deras hemmaarena är Deepdale och säsongen 2015/16 spelade de i The Championship som är den näst högsta ligan.

Inte nog med att de vann ligan första gången, de vann även FA cupen samma år och detta utan att ens släppa in ett mål. Man mötte Wolverhampton Wanderers i finalen och vann där med 3 mål emot 0. Även följande säsong tog man hem ligatiteln. Deras mest kända spelare är nog Tom Finney som spelade på 40- och 50-talet i klubben och även i landslaget.

När 1900-talet kom var man inte alls på samma nivå, men man var trots det i de två högsta divisionerna ända fram till 1970. De vann Fa cupen igen 1938 och i slutet på 50-talet tillhörde man toppen av ligan. Man nådde även final i FA cupen 1964 där man förlorade mot West Ham och 1985 åkte man ner hela vägen till division fyra och slutade till och med i botten av den året efter. 1988 gick de upp i division tre igen och år 2000 låg de i division 1.

De kvalade faktiskt till att nå Premier League det året men förlorade mot Bolton Wanderers. Man nådde även kval 2004 där man förlorade mot West Ham och året därefter mot Leeds. Dock åkte de ur The Championship år 2011 och ner till League One men är som sagt tillbaka i The Championship igen för att kriga om en plats i Premier League.