Real Madrid CF eller Real Madrid Club de Futbol som klubben egentligen heter är en fotbollsklubb från Spanien och har spelat i den högsta spanska ligan sedan 1929. Ligan heter La Liga men kallas också för Primera Division. Denna klubb är mycket känd för sitt helvita ställ av matchkläder och i spansk media kallas de ofta för Los Blancos som betyder de vita eller för Los Merengues som betyder marängerna. Klubben har också ett b-lag som spelar i den näst högsta divisionen och heter Real Madrid Castilla och ett c-lag som heter Real Madrid Aficionados och spelar i Division Tercera. Föreningen har också en basketsektion som heter Real Madrid Baloncesto som grundades redan 1932 och som också har stora framgångar.

Klubben hade sin start redan 1902 och räknas som en storklubb och deras storhetstid kom under 50-talet. Då vann klubben inte mindre är 5 titlar i rad i Europacupen mellan åren 1956 och 1960. Svenske storspelaren Agne Simonsson var med och är faktiskt än idag den enda spelaren från Sverige som spelat i klubben. Deras hemmaarena heter Santiago Bernabeu och har möjlighet att ta in hela 80 000 personer.

Föreningen har dominerat La Liga i stora delar men har en stor rival där i klubben FC Barcelona. Även en annan förening kan räknas som en stor rival nämligen klubben Atletico Madrid från samma stad. 1966 vann Real Madrid Champions League och det har de gjort ett antal gånger till därefter och det är främst nu på 2000-talet och senast 2016. Man kan säga att de har en ny storhetstid nu och att den startade 1998 och har sedan dess haft en rad stjärnspelare i laget, eller vad sägs om Luis Figo, Zinedine Zidane, Roberto Carlos, Michael Owen, Kaka och inte minst David Beckham. Lagets stora stjärna just nu är Ronaldo.