Det kan verka enkelt att spela på fotbollsmatcher, visst kan det verka så men riktigt så enkelt är det inte. Nu finns det massor med olika alternativ att spela på och även ett flertal olika faktorer att ta hänsyn till.

Spelformer är det också en uppsjö av nu, man kan givetvis satsa på den traditionella 1×2 varianten, alltså vem vinner matcher eller slutar den oavgjort. Detta spel ger ofta inte speciellt bra odds och kan vara en lite säkrare variant. Men å andra sidan satsar man på en underdog och det slår in så kan man helt klart vinna en hel del.

Sen finns alternativet totala mål över och under. Här som ett exempel kan man spela på om det blir under 2,5 mål i matcher eller över. Ska man satsa på att matchen blir målrik eller ska man satsa på att det blir målsnålt. Detta spel kanske heller ger höga odds men är rätt kul.

Spela på resultat är en mycket populär variant, man satsar helt enkelt på vilket slutresultatet blir i matchen och detta brukar kunna ge bra odds så det är rätt svårt att kunna tippa rätt i en match, fotboll kanske dock är lite och jag menar lite lättare än till exempel handboll eller basket där det ofta blir mycket fler mål än i fotboll.

Att spela på händelser är också något som blivit mycket populärt sista tiden, här kan man verkligen spela på allt möjligt, vem blir förste målgörare i matchen och vem blir siste, vilket lag får rött kort eller vilket lag får flest frisparkar och så vidare. Detta är ett spel som är mycket intressant om man samtidigt tittar på matchen live eller på tv. I Sverige kan man spela på detta dock finns det många länder som slutat med detta och liknande events av någon anledning.