Grundade i Watford i England år 1881 är Watford FC och har sina hemmamatcher på arenan Vicarage Road och går under smeknamnet The Hornets som är på svenska översatt till Bålgetingarna, detta namn kommer främst tack vare färgerna på deras tröjor som är gulsvarta. Sedan säsongen 2015/16 så spelar klubben i högsta ligan i England nämligen Premier League vilket dem gör för tredje gången.

Det som gjort klubben mest känd är att åren mellan 1978 till 1982 är att de avancerade från den fjärde divisionen till den högsta och att klubben även är förknippat till Elton John, en musikartist som faktiskt varit ordförande i klubben under två perioder.

Från början gick klubben under namnet Watford Rovers FC och från starten så spelade man på olika arenor till exempel Cassiobury Park och Vicarage Meadow, detta mycket för att man inte fått något fast arena. 1886 spelade man första tävlingsmatchen vilket var i FA cupen och även i Herts County Cup.

Den första officiella hemmaarenan kom 1890 vid namn Cassio Road och här spelade man hela 32 år, klubben hette då West Hertfordshire Sports Club men 1893 så bytte man namn igen och då till West Hertfordshire FC. Först 1897 blev klubben professionell och nu blev också klubbens namn officiellt bytt till Watford FC. År 1920 blev så klubben invalda i The Football League och redan säsong 1 så slutade men 6:a i Division 3 och 1922 så började man spela på Vicarage Road.

Perioden som vart mest framgångsrik för klubben var åren mellan 1982 och 1988, nu spelade man sex säsongen i den högsta ligan och att man hade framgångar nu berodde mycket på att man fick tillskott i kassan av ordföranden Elton John. Bästa säsongen kom 1982/83 då man faktiskt slutade tvåa i hela ligan, bara Liverpool var bättre denna säsong.