Åren mellan 1889 och 2004 fanns det en fotbollsklubb i England som kom från Wimbledon i London som hette Wimbledon FC, inte att förväxla med turneringen i tennis dock. År 2004 flyttade man klubben till Milton Keynes och istället skapades föreningen Milton Keynes Dons FC.

Från början när klubben bildades hette den Wimbledon Old Centrals och det är ett namn på en skola som heter Old Central School i Wimbledon och det var där de flesta spelarna var elever. Den intilliggande puben Fox and Grapes blev omklädningsrum och klubblokal och man började spela sina hemmamatcher på Wimbledon Common, detta fram tills 1912 då man istället började spela på Plough Lane vilket man senare gjorde ända tills 1991. Först 1905 bytte man namn till Wimbledon FC och var en mycket framgångsrik klubb på amatörnivå. Man vann nämligen Isthmian League hela 8 gånger och FA Amateur Cupen tog man hem år 1963.

1964 satsade man på att blir professionella och man gick med i det som hette Southern League och man fick framgångar även här. När man vunnit denna liga tre år på raken så blev klubben invald i det som heter The Football League år 1977 och 1981 så tog en man vid namn Dave Bassett över tränarrollen och nu började man även klättra i seriesystemet. Redan år 1986 så tog man en plats i Division 1 och nu började den framgångsrikaste tiden. Laget slutade sexa redan säsong 1 och 1987/88 låg man rätt länge i topp i ligan och man vann även FA cupen detta år. År 1991 så bestämde man sig för att flytta från Plough Lane och till Selhurst Park, en arena man delade i hela 12 år med Crystal Palace. Sista matchen på gamla arenan gick just mot Crystal och man förlorade denna med 3 – 0.